Ajattelin tänää hieman kustomoida PSP:ni ulkoasua. Googlailin hieman apua 3.40 OE-A:n kustomoimiseen, mutta en löytänyt oikein mitään. Sattumalta selaillessani PSPUpdatesin RSS-virtaa törmäsin Flua-nimiseen ohjelmaan. Nimensä mukaisesti se toimii Lua Playerilla.

Hyvä puoli ohjelmassa on, että se pystyy flashaamaan ainakin 30 omaa themeänsä 3.40 OE-A:lle. Ja jos omistaa muita themejä tai tekee niitä itse, flashaaminen on myös tajuttoman helppoa. Laitat vain esimerkiksi topmenu_plugin.rco:n Theme_#-kansioon (#on jokin numero) ja flashaat sen Flualla.

Itse ainakin olen sitä mieltä, että ainakin 3.03 OE-C:tä on helpompi flashata suoraan USB-kaapelilla ja laittaa flash0 päälle Recovery Menusta. Sitten vain flashailemaan. Tosin aloittelijoille tätä ei voi suositella, koska silloin saattaa hyvinkin käydä ns. Semi-Brick, jonka voi vielä korjata. Jos tarpeeksi hyvin kämmää, PSP saattaa lopullisesti hajota. Hyvä asia on se, että voit kehuskella kavereillesi omistavasi kalliin paperipainon.

Latailin ohjelman PSPUpdatesin linkistä ja purin sen. Aluksi hieman ihmettelin, että missä se toinen kansio on. Yleensähän siis homebrew'ssä on kaksi kansiota, "ohjelmannimi" ja "ohjelmannimi%". Tästä huolimatta laitoin kansion GAME-kansioon (minulla on 1.50-kerneli, jos sinulla on 3.xx kerneli, laita se GAME150-kansioon.) ja käynnistin sen. Aluksi tulee tyypillinen Luaplayer-valikko, josta tulee valita Flua-ohjelma. Tämän jälkeen ohjelma kysyy, haluatko raivata noin yhden megatavun verran tilaa flash0:lta. Kannattaa suostua siihen, niin themet mahtuu paremmin. Tämän jälkeen mennään Theme menuun. Sieltä valitaan joko oikealle tai vasemmalle painamalla theme joka halutaan flashata. Sitten vain painetaan X:ää, odotetaan vähän aikaa ja käynnistetään PSP itse uudestaan. Voilá!

Ohjelmassa on myös mielenkiintoinen Flash menu, jossa voi miksata eri themejä. Voit siis ottaa päävalikon kuvakkeet (topmenu_plugin.rco) vaikka themestä 7, ja taustan (1-12.bmp) themestä 3. Erittäin hieno ominaisuus. Saatan jossain vaiheessa lisätä tähän flashaamisen helpottamiseksi kaikista oletusthemeistä screenshotit, ettei aivan jokaista tarvitsisi käydä läpi. Onnea flashailyyn! ;)