Käytin juuri POPStationia pitkästä aikaa. Aloin muokkaamaan ensimmäistä omistamaani PS1-peliä OverBoard. Ensimmäiseksi tietysti muutin .img-tiedoston .iso:ksi MagicISO-ohjelmistolla. Tämän jälkeen säädin aika kauan, ennenkuin löysin BASE.PBP:n ja KEYS.BIN:n ja sain Cygwinin toimimaan. Kun kaikki oli valmista, konverttasin pelin. Jostain syystä se ei kuitenkaan toiminut. Päättelin, että vika saattaisi olla käyttämässäni GUI:ssa PSX2PSP:ssä. Näin ollen siirryin käyttämään tavallista, komentoriviltä ohjattavaa POPStationia. Tässä auttoi PSPWikin todella mainio ohje, jonka avulla sain pelin konvertatuksi.

En saanut jälkimmäiselläkään keinolla peliä toimimaan. Ruutuun tuli vain käynnistyksessä tuleva informaatioruutu, jonka jälkeen vain mustaa eikä tapahtunut mitään. Totesin, että olisi varmaan aika päivittää firmware.

Näin ollen päivitin ensimmäiseksi 3.10 OE-A:han, mutta peli ei toiminut siinäkään. Sen jälkeen päivitin uusimpaan OE:hen, 3.40 OE-A:han. En edelleenkään saanut peliä toimimaan. Kaiken lisäksi firmwarejen vaihtamisessa kului paljon aikaa, koska omistan Sonyn muistikortin. 3.40 OE-A:n DATA.DXAR:n tekemisessä meni 45 minuuttia!

Aloin kyllästyä säätämiseen, joten menin nukkumaan. Nyt kun aamulla heräsin, aloin tutkailemaan PSPWikin ohjetta tarkemmin. Siinä käytetään esimerkkitekstissä .iso-tiedostoa, jota minäkin käytin. Huomasin kuitenkin komentorivin screenshotista, että siinä käytettiin .img tiedostoa. Näin ollen päätin kokeilla konverttausta .img-tiedostolla. Ja sehän toimi! Ainoa huono puoli oli, että en nyt saanut mahtumaan gigatavun kortilleni sekä OverBoardia että Killzonea. Mutta pääasia on että sain pelin toimimaan.

Hyvä tuuri kävi myös, kun löysin tekstitiedoston joka sisältää kaikkien PSX-pelien tunnukset. Esim. OverBoardin tunnus on SLES00865. Tunnus siis koostuu neljästä alkukirjaimesta ja viidestä loppunumerosta. Jos itse konverttaat tavallisella komentoriviltä ohjattavalla POPStationilla, suosittelen käyttämään tuota tekstitiedostoa apuna.

Ai niin, en ole nyt aivan varma, mutta ainakaan 3.02 OE-B:n ja 3.03 OE:n POPSissa ei muistaakseni toimi kunnolla PAL (Eurooppa)-pelit. Kannattaa siis ilman muuta päivittää joko 3.10 OE-A:han tai 3.40 OE-A:han. Tai sitten odottaa todennäköisesti tulevaa 3.50 OE-A:ta.